Succesvol Preuvenement Eetbare Stad in het stadshart van Lelystad

Lelystad, 24 juli 2014 – Afgelopen donderdag is het Preuvenement Eetbare Stad in #onzehuiskamer (het Stadhuisplein)  van Lelystad succesvol verlopen: ruim 100 mensen hebben genoten van de lekkerste hapjes zoals Pannenkoekjes met Aalbessen en Bramen, Pruimentaart met Ananassalie en Oost-Indische Kers gevuld met kruidenroomkaas.

Al vroeg in de middag werd gestart met de voorbereiding van het maken van de gerechtjes door restaurant Monica & Winston en Jolanda Sijsling. De gerechten zijn bereidt met verschillende groenten die met zorg gekweekt waren in de moestuinen van verschillende initiatiefnemers uit Lelystad.

Het publiek kon de hapjes erg waarderen en ondertussen werd er natuurlijk veel verteld over de verschillende initiatieven van de moestuinen her en der in Lelystad. Het doel van het “preuvenement” is om de biologische landbouw, moestuin en lokale economie te stimuleren, daarnaast  is e.e.a ook bedoeld om het gesprek op gang te krijgen om meer moestuinen in de stadswijken te  realiseren.

Preuvenement Eetbare Stad (19) Preuvenement Eetbare Stad (24) Preuvenement Eetbare Stad (25) Preuvenement Eetbare Stad (36)
Eigen foto’s

Norma Karmelk: ‘Een moestuin in straat of wijk is een fantastische manier om mensen bij elkaar te brengen. Te denken valt aan een plantjes ruilmarkt, een grote eettafel in de straat, waar je met z’n allen kan zitten, praten en eten.  Een regenton om duurzaam het water op te vangen en  net als met het “oranjefeest”, meer samenhorigheid in de buurt en meer zorg voor elkaar; want tenslotte wat is er mooier dan samenwerken om je doel te bereiken en er te zijn om je naasten te helpen.’

Ook de Tin Can Man was aanwezig om aandacht te vragen voor Stichting ‘t Lapp en de wegwerpmaatschappij. Blik en ander afval hoort tenslotte niet in de natuur!

Slotsom: een leuke avond, positieve reacties en hopelijk weer nieuwe gegadigden voor een moestuin in de wijk. Dank aan alle vrijwillige inzet om deze avond tot een succes te maken!

 

Meemakers zijn: EetbaarLelystad.nl, Biotuinen, Restaurant Monica & Winston, Jolanda Sijsling en Sieger Cuperus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s