Guerrilla Gardening in #OnzeHuiskamer van Lelystad

Lelystad – Op 12 juni om 19 uur verzamelden enthousiaste vrijwilligers van De Huiskamer van Lelystad en Eetbaar Lelystad zich op het stadhuisplein in het stadshart van de Lelystad. Peter Krol, aanjager van dit initiatief, staat de mensen al op te wachten met T-shirts met het logo van Eetbaar Lelystad om gezamenlijk de drie boomspiegels te beplanten met groenten en kruiden. De boomspiegels zijn vanmorgen vrijgemaakt en werden eerst gevuld met aarde.

Met groot enthousiasme worden de groenteplantjes er in gezet aangemoedigd door nieuwsgierige omstanders en het winkelend publiek. Over enkele weken worden soortgelijke producten uit moestuincomplex ‘Biotuinen’ en lokale moestuinen geoogst. Restaurant Monica en Winston maken er diverse gerechten van die op 24 juli tijdens een preuvenement in Onze Huiskamer in het stadshart te proeven zijn. Hiervoor zijn alle Lelystedelingen van harte welkom, we hopen op een grote opkomst!

Guerilla Gardening Lelystad Guerilla Gardening (2) Guerilla Gardening (3) Guerilla Gardening (4)

Op de website van Eetbaar Lelystad (www.eetbaarlelystad.nl) zullen binnenkort de recepten te vinden zijn van de groenten die geplant zijn.

Over Huiskamer van Lelystad.
#Loods32 heeft een schone taak op zich genomen voor de zomer van 2014. In het project ‘Onze Huiskamer’ wil #Loods32 een levendige ontmoetingsplaats creëren op het stadhuisplein in het centrum van Lelystad, waar mensen op een min of meer spontane manier met elkaar in contact kunnen komen. Het stadhuisplein maken wij tot onze huiskamer deze zomer en dat is een huiskamer waar iedere keer iets nieuws gebeurd.

Durf te dromen, durf te realiseren. Een levendige ontmoetingsplaats op het stadhuisplein centrum van Lelystad. Nieuwsgierig? Doe mee! Info@loods32.com

De enthousiaste Lelystedelingen zijn:
Dora Ruijgrok en Ilse Gnodde > www.biotuinen.nl
Jolanda Sijsling > Antaraj
Malou Kamstra > Atelier Kamstra
Monica Cost > Restaurant Monica en Winston
Norma Karmelk > www.eetbaarlelystad.nl
Peter Krol > ReBuild.nu
Peter Kouwenhoven > Groenland Bellefleur Produkties
Sieger Cuperus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s