Winkelleegstand praktisch oplossen [4]: pop-up stores in de Neringpassage Lelystad

Veel winkelstraten in Nederland hebben te kampen met leegstand. Zowel commercieel als maatschappelijk vastgoed staat leeg wat zorgt voor achteruitgang van het gebied. Bijna alle grote steden hebben een of meerdere van deze straten. De Neringpassage in het stadshart van Lelystad is hier een goed voorbeeld van.

Oorzaken van de toenemende leegstand die vaak genoemd worden zijn; economische ontwikkelingen, groei van het aantal m2 winkeloppervlak, demografische ontwikkelingen en veranderend consumentengedrag (bijv. toenemende internetbestedingen). In Lelystad zijn de afgelopen jaren weliswaar veel winkels bijgebouwd maar de leegstand bestond in de Neringpassage al langer.

Het verval is eerder ingezet. De straat werd onaantrekkelijk doordat er geen aantrekkelijk winkelaanbod was waardoor bezoekers wegbleven. Daarmee kwamen bestedingen onder druk te staan en werd het nog minder aantrekkelijk om een winkel in de straat te starten.

Het is een interessant vraagstuk hoe de leegstand van winkels kan worden tegengaan. Is er simpelweg te veel winkelruimte voorradig? Moeten leegstaande winkelpanden met andere functies worden opgevuld?

Mail mij voor het volledige artikel: mailto:peter@rebuild.nu

Advertenties

2 Reacties op “Winkelleegstand praktisch oplossen [4]: pop-up stores in de Neringpassage Lelystad

  1. Allemaal aardige acties. Leegstand is te wijten aan gebrek aan marktwerking in commercieel vastgoed. Concurrentie tussen aanbieders van panden.moet worden.aangewakkerd opdat huren dalen zodat uitstroom stopt en.alternatieve exploitaties mogelijk zijn. Zie ook http://www.parleys.nl

  2. Pingback: 11 Stories You Need To Know Today! #leegstand | peterkrol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s