De 10 must have Iphone / Android Apps voor de ZZP-er

Als ZZP-er is het gebruik van een sociale media strategie een must. Ik gebruik social media om expertise te claimen in mijn vakgebied, engagement (interactie met mijn klanten), traffic naar mijn website te creëren en als leadgenerator (nieuwe klanten werven). Hier tref je een overzicht van de 10 favoriete Apps van mij:

De te gebruiken Apps zijn onder te verdelen in drie categorieën: publiceren, monitoren en engagement.

1. Hootsuite (publiceren, monitoren, engagement)
afb hootsuiteJe kan in Hootsuite op een aantal sociale media platforms (Twitter, Facebook en LinkedIn) statusupdates delen (publiceren) maar ook met speciale kolommen op zoekwoorden zoeken (monitoren). Hootsuite maakt het makkelijk om te reageren op updates waarin je genoemd wordt.

2. WordPress (publiceren, monitoren)
logo wordpress vierkantDe WordPress App is een app die je in staat stelt om nieuwe blog berichten te plaatsen en aan te passen (publiceren) en statistieken te bekijken en reacties te managen door middel van notificaties (monitoren). De WordPress App ondersteunt zowel wordpress.com als een self hosted WordPress site.

3. Reeder (publiceren)
afb Reeder-iPhone-iconDe Reeder App stelt je in staat om alle RSS feeds uit te lezen, te categoriseren en te delen via Buffer, Twitter, Mail en Evernote etc. Hiermee ben je in staat om op de hoogte te blijven van relevante nieuws in jouw vakgebied en deze als eerste te delen.

4. Buffer (monitoren)
afb buffer-app-246x250Buffer maakt het super gemakkelijk om elke pagina die je leest te delen op je social media kanalen (Twitter, Facebook en LinkedIn). Het voordeel is dat je kan instellen hoeveel en wanneer je deze berichten wilt delen door de dag.

5. Evernote (publiceren)
afb evernoteBewaar je ideeën, dingen die je leuk vindt, dingen die je hoort en dingen die je ziet (internet). Categoriseer je Evernote’s zodat je ze makkelijk terug kunt vinden. Ik gebruik Evernote om interessante artikelen te bewaren waar ik over wil bloggen.

6. Slideshare (publiceren)
afb slideshareOp Slideshare worden veel presentaties gedeeld. Met de app kan je onbeperkt zoeken en interessante presentaties delen met je netwerk.

7. Youtube (publiceren)
afb youtubeNet als Slideshare maar nu filmpjes. Youtube stelt je ook in staat om je op interessante kanalen te abonneren. Ook hier geld: je blijft op de hoogte van relevante nieuws in jouw vakgebied en je kan deze content als eerste delen.

Je kan natuurlijk ook je zelf gemaakte filmpjes toevoegen aan je eigen kanaal.

8. LinkedIn (monitoren, engagement)
afb Linkedin-App-Review-jGebruik het sociale netwerk LinkedIn om je zakelijke vriendenkring uit te breiden. Via de App kan je je Inbox inlezen en berichten versturen, statusupdates lezen, mensen uitnodigen om te Linken maar bovenal zien wie jouw profiel heeft bezocht.

9. Foursquare (publiceren, engagement)
afb foursquareCheck in op leuke locaties, deel tips en foto’s met je netwerk en deel (ook via Facebook en Twitter) wat je doet!

10. Animoto (publiceren)
afb Animoto-iPhone-A-150x150Begin met het selecteren van foto’s in je telefoon, doe er een leuk muziekje bij en klaar is je video. Een leuke App om eens iets anders te publiceren dan een foto of berichtje.

11. Pinterest (via Lin_Company)
Pinterest is een content sharing service die het mogelijk maakt de leden om afbeeldingen, video’s en andere objecten te “pinnen” op hun prikbord.

Meer weten over Social Media Strategie? Check hier mijn Slideshare presentatie:


Andere leuke, interessante App’s die ik regelmatig gebruik:

11. Mail
12. Agenda
13. Contacten
14. Google Maps
15. WhatsApp
16. Facebook
17. Twitter
18. Dropbox
19. Nieuwsapps
a. NU.nl
b. NOS teletekst
c. Trouw
d. Telegraaf
20. TV Gids
21. Uitzending Gemist
22. TED
23. Shazam
24. Buienradar
25. Bankieren
a. ABN Amro
b. Rabobank
c. ING Bank
26. Flayvr
27. ColorNote (betaalde app)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s