Leegstandskaart Lelystad – 2013 (kantoren)

De leegstandskaart Lelystad 2013 – klik HIER – biedt een geografische weergave van -gedeeltelijk- leegstaande kantoorpanden of leegkomende panden. Het is een momentopname, gebaseerd op beschikbare gegevens uit het veld, waarbij gestreefd wordt naar een zo volledig, juist en actueel mogelijk weergave van de daarin verwerkte informatie. De kaart wordt 1x per jaar vernieuwd en is bedoeld om de discussie over deze panden op gang te brengen.

afb leegstandskaart lelystad 2013

Enkele panden staan al jaren leeg en eigenaren zijn niet bereidt om anders om te gaan met hun vastgoed. Inmiddels moeten we ons realiseren dat de economische crisis geen tijdelijk verschijnsel is, maar een nieuwe realiteit. Deze nieuwe realiteit vraagt om een positieve, dynamische aanpak van leegstand. 

Leegstand kan gezien worden als plekken van experiment, plekken waar getoetst kan worden of bepaalde functies werken. Voor de gebruiker is het een kans om zijn ondernemersconcept te testen, mogelijk tegen lagere instapkosten dan regulier.

De kaart is geïnspireerd op de leegstandskaart van Amsterdam en Den Haag. In Utrecht en Arnhem zijn er ook (private) initiatieven. De Leegstandskaart vormt een basis waarop markt en overheid aan de slag kunnen met het ontwikkelen van een strategie voor de aanpak van leegstand in Lelystad met concrete resultaten voor kansrijke locaties.

Noot: De data komt van de diverse sites van de Lelystadse en NL’se makelaars. Een overzicht van de complete lijst tref je hier.

Advertenties

Een Reactie op “Leegstandskaart Lelystad – 2013 (kantoren)

  1. Pingback: Leegstand in Lelystad anno 2018 | peterkrol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s