Blog #NTKY | Inspiratiebijeenkomst Verkopen: ‘Fysiek of Online 2013’

Op 22 januari was ik aanwezig op de inspiratiebijeenkomst Verkopen: ‘Fysiek of Online 2013’, georganiseerd door Rabobank Almere, in de schouwburg Almere.

Tafelvoorzitter was Jort Kelder met tafelgast Cor Molenaar en Jeroen Hubert (marketing manager bij Wehkamp). Uit de bloemlezing van de tweets (zie storify) zijn een aantal trends en aanbevelingen zichtbaar geworden:

@WiclefPoesiat: ‘Cor Molenaar: 33% leegstand van winkels op afzienbare termijn. #ntky Alleen A locaties zullen overleven.’

Functiemenging is mogelijk de oplossing.  Ander type creatieve functies toevoegen en het winkelcentrum als ontmoetingsplaats ontwerpen.

De detailhandel moet zichzelf opnieuw uitvinden. Het verblijf in de winkelstraat moet leuker worden, meer zintuigen moeten worden geprikkeld: met inspirerende verlichting, muziek, geur, beeld en dynamiek.


@RetailDrivenl: ‘
Wehkamp enorm succes online. Levering max 24 uur. Uitdaging lokale winkelier: concurrentie strijd om sneller leveren. #ntky

Als retailer mag je geen “nee” verkopen. In de winkel staat de iPad klaar (om online te bestellen) zodat je de klant helpt met de oplossing. Perfect geholpen, door professionals. De toegevoegde waarde van winkels moet expertise en service zijn.

Het idee is geopperd voor een collectieve bezorgdienst Almere. Winkelen in de stad, zelfde dag thuisbezorgd. Als je je pizza voor €8 kan thuis bezorgen moet dat ook lukken voor je aankopen!

Kansen voor kleinere winkels door samen te werken. In online aanbod,  webzuilen en communities!

Een portal waar je als winkeliers samenwerkt in een coöperatie! Dat is het idee van AppMall. Samenwerken met Marketing & Communicatie en Online aanbod.

@boei2: ‘QR code op de kassabon met next day actie-aanbieding’

Nieuwe manieren van marketing: Marketing draait niet meer om de 5 p’s maar om de c van consument. Wordt brand story telling een succesfactor?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s