Liveblog #skeppitch Amersfoort / Utrecht

09/04 | Opstellen ontwikkelingsscenario’s
De afgelopen periode hebben we een memo opgesteld waarin een viertal scenario’s zijn beoordeeld. De meest kansrijke is de ontwikkeling van een broedplaats. Vandaag is de memo opgestuurd naar NSI, donderdag hebben we overleg.

21/03 | Overleg NSI
Vandaag het nieuwe plan doorgesproken. Ons voorstel was om een regisseursrol aan te nemen voor het pand om zo nieuwe initiatieven in de stad te faciliteren. NSI zit hier niet op te wachten. Ze willen duidelijkheid over de te verwachten investering en opbrengsten. Wij proberen duidelijk te maken dat deze nieuwe tijd vraagt om experimenten. Al snel wordt duidelijk dat we ook hier samen niet uitkomen.
In het gesprek wordt een 3e locatie geopperd: kobaltweg te Utrecht.
Morgen maar eens de locatie bekijken.

05/02 | Overleg NSi.
Mbv Property Upgrade is een raming van de verbouwingskosten opgesteld. Tijdens het gesprek blijkt dat de nutsaansluitingen zijn afgesloten, het opnieuw aansluiten is onbetaalbaar in relatie tot de verwachte opbrengsten.
In het gesprek is een alternatieve locatie geopperd: Hardwareweg te Amersfoort. ’s Middags gelijk maar even kijken.

Fantastische locatie. De bedrijfshal is geschikt om een NDSM Amersfoort te realiseren.

18/01 | Bezoek NSI/ReBuild.nu aan het pand.
Vandaag met NSI in het pand rondgelopen en onze plannen toegelicht. Het is duidelijk geworden dat we niet direct aan de slag kunnen om nieuwe gebruikers te vinden. De locatie moet eerst geschikt gemaakt worden (verwarming en ventilatie en de nodige bouwkundige werkzaamheden) om de eerste huurders te kunnen ontvangen.

’s Middags hebben we een technische programma van eisen opgesteld om de locatie te verbouwen. De komende periode zullen we met Property Upgrade de plannen verder uitwerken en een raming opstellen. Het volgend overleg is gepland op 5/2.

11/01| Bezoek Admium/Brayn
Vandaag JanHenk Bouman admium en Raymond van den Hoek Brayn gesproken. Het is duidelijk geworden dat wij op dezelfde manier denken (ook wat betreft sociaal kapitaal) en zij hebben meer dan voldoende ervaring op het gebied van branding en identiteit. Mooi om te zien dat zij zelf enthousiast zijn geworden en zelf al linken met initiatieven en netwerken in de stad.

NSI de presentatie van donderdag gemaild. Overleg staat gepland voor 18/01.

Vandaag met Iris van ’t Bosch Atelier4iris gesproken over de eerste bijeenkomst en de invulling daaraan. DHG-art zal zich als eerste vestigen in #KLUP17. Dat wordt gevierd met een spetterende opening.

10/01 | De presentaties van de plannen.
Donderdag de finale. Na 1,5 week van intensieve voorbereiding (met dank aan Arjen de Vries en Wiclef Poesiat) verliep de presentatie soepeltjes met als resultaat dat wij voor NSI het pand aan de Uraniumweg in Amersfoort mogen herbestemmen.

De halve nacht niet kunnen slapen van de adrenaline en nagedacht wat wij verder nodig hebben om het pand succesvol te vullen. Besloten om een lokale held te benaderen: JanHenk Bouman. Hij kan ons helpen om de identiteit van #KLUP17 te vertalen in woord en beeld.

Presentatie ReBuild.nu

‘Het lijkt me leuk om een ‘live blog’ bij te houden over de ontwikkelingen van de uraniumweg te Amersfoort. Geen dagelijkse update maar zal proberen iedere week minstens 1 update te plaatsen en bij bijzondere momenten.’

Feel free to comment

Advertenties

Een Reactie op “Liveblog #skeppitch Amersfoort / Utrecht

  1. Veel positieve zaken in een korte tijd. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het je uit de slaap houdt. Na de bespreking gisteren bij de CAH heb ik ook wat tijd nodig gehad om het te verwerken. De aanhouder wint!
    vr gr, Johan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s