Coworking – definitie

Het concept van Coworking is gebaseerd op een gedeelde werkomgeving, vaak een kantoor, voor zelfstandig ondernemers (zp-ers) en professionals die het alleen thuis werken beu zijn. In tegenstelling tot een traditionele kantooromgeving tref je in een coworking space een mix van een koffiehuis, geconcentreerde werkomgevingen en vergaderruimte(n) aan.

Coworkers zijn meestal geen werknemers van hetzelfde bedrijf of organisatie, maar vormen ze een verzameling van zelfstandigen, freelancers en pendelaars en toch willen werken vanuit een werkplek met collega’s.
Een van de kenmerken van een Coworking-locatie is het aantrekkelijk maken van een werkomgeving door middel van randanimatie en/of bijeenkomsten. Coworking is dus meer dan alleen een fysieke ruimte, het is een community. Deze faciliteert sociale en informele bijeenkomsten van een groep geïnteresseerde mensen.

Deze nieuwe manier van werken voorziet in een toenemende behoefte van professionals en kenniswerkers om te werken waar andere gelijkgestemden aanwezig zijn, waar je met andere ondernemers in gesprek gaat en op een natuurlijke wijze onderlinge samenwerkingen ontstaan.

Coworking is een stijl van werken, een open space en mind, een wifi netwerk met gezamenlijke en individuele werkplekken. Een platform voor productie, netwerk en innovatie.

Mijn ideaalbeeld van een Coworking space:

Acquisities zijn gaande voor Zeewolde, Almere, Lelystad en Rijswijk. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Klik op ‘Follow’.

Een mooi voorbeeld van een coworking space is ‘Betahaus Berlin’.

Advertenties

Een Reactie op “Coworking – definitie

  1. Pingback: 10 bouwstenen voor een succesvolle coworking space. | peterkrol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s