40 retail trends in ‘Het Nieuwe Winkelen’.

Diverse bronnen (Retail2020, HBD, CapGemini, Gwynt, IntoRetail, Inc., KPMG, PSFK) op internet voorzien trends in Het nieuwe winkelen (hnwinkelen). Hierbij een longlist:

1. Lokaal zoeken
Het Nieuwe Winkelen maakt lokaal producten zoeken mogelijk. Vinden wat je zoekt, meteen bestellen of af laten leveren. Dat is een mooie service.

2. Betalen en loyaliteit
Moderne betaalsystemen met je mobiel en punten sparen om gratis te parkeren. Het Nieuwe Winkelen laat dit werken.

3. Meten is Weten
Wat levert een aanbieding eigenlijk op, hoe succesvol is een actie? Hoe druk is het in de stad en hoe wordt er over me gesproken? Het Nieuwe Winkelen biedt een dashboard aan de ondernemer die dit inzichtelijk maakt.

4. Logistiek
Afleveren waar je wil en op dezelfde dag. Van webshops zou je dit verwachten, met Het Nieuwe Winkelen kan dit ook vanuit het winkelgebied.

Mijn visie: ‘Local Warehousing, distribution en fulfilment
Er zal een locale markt ontstaan van het aanbieden van full-service internetdiensten voor e-commerce activiteiten. Lokale winkeliers kunnen ontzorgt worden op het gebied van opslag, distributie (pick-pack-handling), vervoer, administratie en after-sales.

Mail mij voor het volledige artikel: mailto:peter@rebuild.nu

Advertenties

11 Reacties op “40 retail trends in ‘Het Nieuwe Winkelen’.

 1. Hallo Peter,

  Iemand stuurde mij jouw lijstje. Zo’n lijstje is altijd leuk, het geeft een beeld van de tijdgeest. Maar het gaat volgens mij niet zozeer om trends, alswel om stellingen. Of ze waar zijn, is de vraag. En als ze waar zijn, is de vraag in welke mate het geschetste verschijnsel zich voordoet. In een tijd waarin iedereen zijn mening op van alles en nog wat wenst te geven, is meer dan ooit de noodzaak aanwezig om beweringen en stellingen te kwantificeren (uiteraard is dit is een stelling).

  Groet,

  Johan Haringsma

 2. @Johan bedankt voor je reactie en ik ben he helemaal met je eens. Deze blog is bedoeld om een overzicht te geven van waar we staan. In mijn volgende blogs wil ik op deze trends reageren hoe retailers zich kunnen acteren in het nieuwe spel.

  Kijk hier voor mijn bijdragen:’Share the OFFLINE fun’ (http://bit.ly/blog120718a) en ‘De toekomst van Fashion Retail'(http://bit.ly/blog120702a).

 3. Beste Peter Krol,
  Om van alle trends de impact te kunnen begrijpen lees ik de lijst weer en weer. Waar zijn wij mee aan de slag?
  Sinds enige maanden kunnen consumenten de bezorgdag kiezen op de webshop. Ben nu nog op zoek naar een datum module voor Magento – zoals hotels die hebben. Dan wordt de service helemaal top!
  Beleving bieden op een webshop is een onmogelijkheid (citaat: Jan des Bouvrie). Ben het hier zachtjes mee oneens. De rubriek ‘Gordijnroede kijken in ….. levert home-foto’s en oplossingen uit de werkelijkheid. De consument pikt dit op, deze pagina gaat dit weekend door de 14.000ste bezoeker heen! http://www.roedesonline.nl/component/content/article/35-de-foto-van-/62-binnen-kijken-in-.html
  Gesterkt door je lijst ga ik op de nieuwe webshop aan de slag met ‘story-telling’. Het verhaal van de vrouw achter de niche-webshop. Authenticiteit en vakmanschap = gunnen aan de kleine webwinkelier.
  Inspirerende groet,
  Jenny Mulder

 4. @Jenny veel succes met het opzetten van je verhaal.

 5. Pingback: 40 retail trends in 'Het Nieuwe Winkelen'. | peterkrol | In diensten | Scoop.it

 6. Pingback: #40retailTrends – Revolving decors: ‘Mobiel winkelinterieur Shoesme’ | peterkrol

 7. Pingback: #40retailtrends – Consuminderen: ‘Happy Minimalist Author Achieves Happiness With Extreme Minimalism’ | peterkrol

 8. Pingback: #40retailtrends – Consuminderen, de delen economie en de invloed op retail. | peterkrol.nl

 9. Pingback: #40retailtrends – Consuminderen, de delen economie en de invloed op retail. | peterkrol

 10. oksok saaimaai

 11. Pingback: 11 Stories You Need To Know Today! #leegstand | peterkrol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s