Informele werklocaties en de vertaling naar Lelystad: stadhuisplein Lelystad als wifi-plein.

Gelezen op binnenlandsbestuur.nl: Gemeente Arnhem maakt wifi-tuin voor flexwerkers.
De gemeente Arnhem richt op een braakliggend terrein in het centrum van de stad een zogenoemde wifi-tuin in. Flexwerkers kunnen daar deze zomer aan stevige tafels gebruikmaken van een gratis internetverbinding.
Overdag staat er een mobiel horecasteunpunt in de tuin…. De wifi-tuin past in het streven van de gemeente om zo veel mogelijk inwoners ‘duurzaam en creatief’ te laten werken.

Ervaring leert dat flexwerkers weinig voorzieningen nodig hebben. Koffie/thee broodje, wifi en leuke mensen om te ontmoeten is al voldoende. De wifi-tuin is een mooie aanvulling op werklocaties in de stad. Op welke wijze kan dit in Lelystad worden gestart?

Op 29/6 blogde ik al over informele werklocaties en het kantoor van de toekomst met traditionele cellenkantoren, flex werkplekken en vergaderlounges. Op en rondom het stadhuisplein zijn alle werklocaties te realiseren.

Stadhuisplein = wifi-plein

  

Het plein als wifi-plein.

Grand Café ’t Getij als horecavoorziening waar ja als ondernemer zakelijk kan afspreken en andere ondernemers kan ontmoeten.

De leegstaande ruimte boven de winkel Ziengs als flex werkplekken (met abonnementsvorm) en een vergaderruimte die geëxploiteerd kan worden door ’t Getij.

SHP61 biedt ondernemers individuele kantoren met huurcontract.

Advertenties

Een Reactie op “Informele werklocaties en de vertaling naar Lelystad: stadhuisplein Lelystad als wifi-plein.

  1. Alle ideeën zijn welkom, echter wil je het “plein” leefbaar maken dan dien je eerst die bombastisch pilaar met Lely erop weg te halen. Op dit moment kun je het plein niet overzien waardoor het ook niet als plein herkenbaar is. Creëer eerst een volwaardig plein en ga dan verder denken over de invulling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s