De toekomst van winkelen: mCommerce? #retail2020

“We are building a startup that can be described best as “Google for shopping APP”. Just better.

AppMall zoals de startup wordt genoemd, biedt lokale retailers een platform waarin de klant alle producten vindt. De producten worden overzichtelijk gepresenteerd. Thuis of onderweg zoek je in de APP interessante producten. Naar de behoefte plaats je de producten in je winkelmandje of verlanglijstje. Naar keuze worden de producten thuisbezorgd of men kan het product afhalen in de winkel. De winkel kan de spullen voor je klaarleggen en zijn of haar persoonlijke touch toevoegen (lees: meer producten adviseren).

Koppeling met barcodescanners en QRcodes biedt mogelijkheden om producten via reclame, billboards of in de fysieke winkel te vinden in de AppMall. Is een product niet voorradig of niet in de juiste maat? Je scant de QR- of barcode en besteld via de APP het juiste product. Naar de behoefte worden de producten thuisbezorgd of men kan het product afhalen in de winkel.

AppMall en de retailer kan ‘koopadvies’ op maat geven aan klanten. Jij koopt dit product, anderen die dit product kopen bestelden ook dit product.

AppMall communiceert rechtstreeks met het voorraadsysteem van de kassa of de webshop waarna . Producten, die in het voorraadsysteem of webshop worden geplaatst, worden automatisch gepubliceerd in de APP in ‘Your Store?’.

Log zoek- en aankoopgedrag
AppMall biedt volledig inzicht in het zoek- en aankoopgedrag van de klant en kan met deze informatie trends en ontwikkelingen voor de retailer zichtbaar maken. Retailers kunnen deze info gebruiken om hun producten of programma aan te passen of acties te starten.

mCommerce

Wordt mobile commerce (mCommerce of m-Commerce) booming in 2012? De vooruitzichten zijn gunstig gelet op de penetratiegraad van de smartphones en de groei van de totale e-commerce markt. Volgens Automatiseringsgids.nl heeft, in het laatste kwartaal van 2011, meer dan 50% van de NLse consumenten inmiddels een smartphone. De groei van de e-commerce markt is op dit moment al 7% (1% in 2010) Bron: Frankwatching. De komende jaren zal deze trend waarschijnlijk doorzetten.

Cross Channel benadering
Wilt u echt klaar zijn voor de toekomst dan past een cross channel benadering. De integratie van mobiel, online en een fysieke winkel is een voorwaarde voor succesvolle verkoop van je producten.

AppMall speelt in op de hedendaagse mogelijkheden van internet, mobiel en de fysieke winkel.

Invite! 

Het idee is uitgewerkt, er is een solide businessplan en we praten met investeerders. Nu heeft AppMall behoefte aan een impuls en willen wij retailers de mogelijkheid geven om mee te doen aan de beta versie . Wil je meer weten? Laat een reactie achter om de beta versie van de App te ontvangen!

Advertenties

5 Reacties op “De toekomst van winkelen: mCommerce? #retail2020

 1. Die log is een grote inbreuk op de privacy.. Soort tweede OV Chipkaart!? Nee sorry.. Ik heb geen behoefte aan iemand die me helemaal kan nacontroleren wat ik doe..

 2. @Josh doet Google, Facebook e.a. niet hetzelfde? Zij slaan ook alle gegevens op en zien daarmee trends verschijnen en verdwijnen maar bieden ook gepersonaliseerde advertenties aan op basis van ons zoekgedrag en ‘likes’.

  Het zoekgedrag is juist waardevolle informatie voor de retailer.

 3. Beste Peter,

  Ik ben een fashionretailer in het centrum van Breda. Op dit moment zijn wij nog alleen een fysieke winkel, maar zijn druk bezig het hele CrossChanneling verhaal ook bij ons van de grond te krijgen. Dit artikel spreekt mij natuurlijk erg aan. Ik zal deze startup met grote interesse volgen en houd mij zeker beschikbaar wanneer het zover is.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Schunck

 4. @PeterS Ik kom graag eens langs in Breda om een demo te laten zien. Er zit nog iets extra’s in de app die ik je graag persoonlijk wil toelichten.

 5. Pingback: 40 retail trends in ‘Het Nieuwe Winkelen’. | peterkrol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s